Unngå å bli ranet på ferie

Kredittkort

Å bli utsatt for ran eller tyveri på ferie er nok den største skrekken for mange, men med enkle grep er det fullt mulig å, om ikke unngå det helt, så ihvertfall begrense risikoen maksimalt.

Først og fremst er det viktig å ikke fremstå som et lett offer. Å være synlig full eller på annen måte beruset gjør deg til et lett bytte for svindlere og andre som er ute etter å gjøre noen kjappe kroner på en turist på ville veier.

Videre er det viktig å ikke se alt for velhavende ut. Man skal med andre ord ikke gå ut med de mest eksklusive klesplaggene man eier på seg. Dyre klokker og smykker er også magneter på kriminelle med skumle hensikter, og sist men ikke minst, ikke vift med alle kredittkortene dine i utide.

Skal man betale noe, enten i en butikk eller på en restaurant, bør man gjerne ha ett enkelt kredittkort klart på forhånd, slik at man ikke vekker spesielt med oppmerksomhet ved å vise man har flere med seg. Det samme gjelder også om man har tatt kontanter ut i en minibank. Ikke tell pengene ved automaten. Putt dem hutrig i lommen og kom deg til et sikkert sted før du velger å telle dem. Gjerne en hotellresepsjon eller et annet sted du vet du er trygg.

Skulle man mot formodning likevel være så uheldig at man blir konfrontert og ranet, er det svært viktig å ikke spille helt. Gi fra deg alle verdisakene uten å nøle. Også kredittkortene.

Med mindre tyven(e) allerede har fralurt deg alle kodene på forhånd, er disse kortene relativt verdiløse, men har du derimot mange av dem, kan det hende en eventuell raner tar deg med til nærmeste minibank og tømmer kredittkortene etter beste evne før du får lov å slippe fri igjen. Da kan det være smart å kun ett kredittkort med lav kreditt på, slik at utbyttet begrenses så mye som mulig. Riktignok dekker kredittkortets forsikring ran og tyveri, men det er ingen grunn til onødvendig å oppmuntre til senere ran ved å gi stort utbytte denne gangen.

1 thought on “Unngå å bli ranet på ferie

Legg igjen en kommentar