Tips til kredittkortsøknaden

Kredittkort

Å søke om å få et kredittkort er i dag en relativ enkel affære. I de aller fleste tilfeller kan man gjøre det elektronisk via internett, og de fleste kredittselskapene har mer eller mindre samme praksis, både på innhenting av informasjon, og kredittvurdering.

Derfor er det simpelthen ikke mye annet å gjøre enn å sørge for at de opplysningene man oppgir er korrekte (de blir uansett sjekket) og å sende inn søknaden. Enkelt og greit.

Behandlingstiden av en innsendt kredittkortsøknad kan variere en del fra selskap til selskap, litt avhengig av hvor grundig de ønsker å sjekke søkeren. Har man betalingsanmerkninger eller det er andre årsaker til at man ikke regnes som kredittverdig, får man som regel vite det med det samme. Har man ikke det, kan det ta et opptil et par dager før man får svar.

Skulle man være blant dem som mottar et avslag, til tross for at man ikke har betalingsanmerkninger, anbefales det å kontakte kredittselskapet og be om en begrunnelse. Gjerne skriftlig. I mange tilfeller kan en utdypning av søknaden bidra i positiv retning, eller man har rett og slett gjort en feil under utfyllingen av søknaden.

Legg igjen en kommentar