Tips til den turklare

Kredittkort

Går du med ferieplaner til utlandet for det kommende året? Da kan det være lurt å sørge for at litt mer enn bagasjen er under kontroll. Noe er et «must» for alle, mens annet spesielt for de som gjerne har det med å komme opp i litt kinkige situasjoner av ymse slag.

Reiseforsikring

Uavhengig av hva som er målet for årets ekspedisjon, er det visse ting som bør være i orden før du setter deg på flyet, i båten, bilen, motorsykkelen eller hva som måtte være middelet. Reiseforsikring er definitivt en av de tingene som bør være tikket av i boksen for både vimsete uhellskråker og de som sjelden kommer ut for uønskede situasjoner. En norsk reiseforsikring er ganske omfattende, og dekker alt fra tap av bagasje, utgifter ved sykdom eller skade og hjemtransport ved dette, avbrutt reise og mye mer.

Disse er gode nok i massevis om du skal på en «vanlig» chartertur, men vær obs på at du bør ha en utvidet forsikring om du skal på en lengre ekspedisjon eller på annen måte noe som ikke inngår i kategorien fritidsreise. Det kan være greit å vite at selv om Europeisk helsetrygdekort garanterer nødvendig helsehjelp i EØS-land hvis du skulle få behov det, så er du bare garantert samme hjelp fra det offentlige helsevesenet som innbyggerne i landet du besøker, og du må også betale de samme egenandelene. Dette dekker heller ikke eventuell hjemtransport.

Kort har også ofte forsikringer


Flere grunner for å reise med mer enn ett betalingskort

Det er flere grunner til at du burde ha minst to betalingskort med deg når du er på reise – spesielt i utlandet. For det første kan du være uheldig å miste eller bli frastjålet kortet ditt – eller du kan bli svindlet. Blir man utsatt for dette, får man som regel pengene tilbake av bank, forsikrings- eller kredittkortselskapet, men det finnes vel knapt noe mer irriterende enn å få ødelagt ferien sin for noe så unødvendig som å bli sittende pengelens på hotellet når det bare er litt ekstra planlegging som skal til for å forhindre en slik situasjon.

En annen grunn til at ett av kortene bør være et kredittkort, er at du ikke kan være sikker på at et vanlig betalingskort virker over alt. Det er kjedelig å plutselig bli stående foran kassa med et kort som ikke fungerer – men med kredittkort i bakhånd unngår du det. Dessuten kan det være gunstig å ha muligheten til å unne seg litt ekstra når man først er på tur – i noen tilfeller er det ikke sikkert du har akkurat det beløpet du trenger tilgjengelig på konto, og det letter litt på handlingsfriheten med denne bufferen kreditten gir.

Elektroniske lommebøker

Det aller sikreste du som er på reisefot kan gjøre, er å gå til anskaffelse av elektronisk lommebok der du kan samle flere kort på samme konto. Dette er både en sikrere og mer praktisk måte å handle på, og det er stadig flere som tilbyr denne betalingsformen. Her blir personopplysningene dine lagret og kryptert hos selskapet, og du slipper å huske kortdetaljene hver gang du skal logge deg inn, og du unngår faren for tyveri av kortene dine.

E-lommebøker har hovedsakelig blitt brukt på nettet. Bedrifter innenfor e-handel som nettbutikker, online casino og strømningtjenester som Netflix og Twitch sverger til e-lommebøker som PayPal, Skrill og Neteller. I løpet av de siste par årene så har fysiske butikker også begynt å akseptere e-lommebøker som betalingsform, noe som vil gjøre betaling i butikk mer sikkert. Det er også lurt å sjekke hvilke e-lommebøker landet du skal besøke aksepterer før du reiser.

Sørger du for å ha disse tingene i orden før du reiser skulle alt ligge til rette for en bekymringsløs tur.

Legg igjen en kommentar