Spanias midtpunkt – Puerta del Sol Plaza i Madrid

Kredittkort

Visste du at Puerta del Sol Plaza i Madrid er Spanias absolutte fysiske midtpunkt? Ikke det? Vel, nå vet du det.

Spania er et fantastisk land med utrolig mye på repertoaret. Snørike fjelltopper, varme strender, goldne ørkener og ikke minst utallige feriesteder med et hav av aktiviteter for enhver smak. Uansett alder og interesse vil man finne noe i Spania, hvilket også er en av årsakene til at stadig flere nordmenn faktisk velger å reise dit for godt – bosette seg, rett og slett.

Slik er det imidlertid ikke for de fleste av oss, som nøyer oss med å reise dit på ferie. Hvilket også er en fantastisk opplevelse bare man vet hva man gjør og hvor man skal reise. Ikke fordi det er hverken farlig eller ubehagelig å reise på slump, men simpelthen fordi man får så utrolig mye mer ut av turen med litt enklere planlegging.

La oss ta en fotballtur til Madrid, for eksempel. Den største fotballklubben i Madrid heter Real Madrid, og de spiller hjemmekampene sine på Santiago Bernabéu. En fotballstadion som er den nest største i Spania og tredje største i Europa. Stadion har plass til hele 85 454 tilskuere, og er en opplevelse i seg selv. Her er det spilt hele tre finaler i Serievinnercupen, senere kjent som Mesterligaen. Ikke småtterier, med andre ord.

For å komme dit anbefales det å bli med på en av de mange fotballturer med Real Madrid som arrangeres. Da er som regel alt man trenger inkludert. Reise og opphold, i kombinasjon med omvisning på stadion og kanskje en billett eller to til en hjemmekamp hvis man er heldig.

Velger man en slik tur, enten alene, som familie eller som en gruppe venner, kan det med fordel betales med kredittkort. På denne måten dekkes man inn av den inkluderte reiseforsikringen et slikt kort ofte er forbundet med, i verste fall får man refundert hele beløpet dersom noe uforutsett skulle skje underveis. Noe som ikke alltid er så enkelt med mindre man har tegnet spesiell reiseforsikring for dette.

Kredittkort er også en helt vanlig betalingsmåte i Spania som her hjemme i Norge, og de aller fleste butikker aksepterer dem. Kanskje med unntak av enkelte boder på torget eller mindre etablissementer ute på landet. Der er det fortsatt kontanter som er gjeldende, men de fleste byer har både banker og hoteller hvor man kan ta ut kontanter til dette bruket.

Ta gjerne med et par forskjellige kredittkort for sikkerhets skyld, slik at du har et i bakhånd dersom noe skulle skje, som for eksempel et av dem skulle slutte å virke, eller mistes.

En annen fordel med å handle med kredittkort, spesielt i de mindre butikkene i tungt belastede turistområder, er at hvis man mot formodning skulle bli lurt, så dekkes dette faktisk av utsteder. Les gjerne gjennom avtalen du har med utsteder av kredittkortet ditt for å se hvilke vilkår som faktisk gjelder. Det kan være mer enn du tror.

Legg igjen en kommentar