Skituren reddet av kredittkortet

Kredittkort

At kredittkort har reddet folk ut av de underligste situasjoner er det vel ingen tvil om, men at det skulle redde en skitur i østmarka var det vel ingen som egentlig trodde på. Men det gjorde det, og ikke i form av å kjøpe seg en drosjetur hjem igjen, eller nye ski, neida, det er mye enklere enn som så.

Historien går som følger, og den skal være bekreftet sann; en familie hadde i lange tider gledet seg til snøen skulle falle før påske, og de skulle gå samlet, far, mor og to barn, ut på tur til en knaus i østmarka. De hadde vært der flere ganger før, og kalte stedet for sitt lille paradis. Nå var dette imidlertid første gangen de hadde tenkt seg innover i skogen på ski, normalt hadde de kun vært der til fots, og på tider av året dette har vært mulig. Men nå skulle de altså av sted på ski.

Føret var fint, temperaturen passe lav denne påsken, og far smurte alle skiene tidlig om morgenen så de skulle være klare til avgang. Mor brukte tiden på kjøkkenet til å  smøre niste og koke varm kakao, og barna pakket ryggsekkene de skulle ha med seg. Alt tegnet til å bli en fantastisk tur.

Vel av sted gikk de og hygget seg i rolig tempo innover skogen, og etter et par timer var de endelig fremme ved knausen som badet i det flotteste solskinnet man kunne forestille seg.

Foreldrene solte seg, og barna laget hoppbakke og snøhuler. En riktig fin stund for hele familien. Helt til de skulle hjem igjen. Da hadde temperaturen steget med en mengde grader, og snøen hadde blitt både våt og slapsete. Og fars smurning fra morgenen av, gjorde liten eller ingen nytte. Heller tvert imot. Heldigvis hadde far tatt smøreboksen med seg, på nær en ting, noe å skrape smurningen av med. Det lå igjen på arbeidsbenken der hjemme.

Etter et sekunds desperasjon kjenner far han har noe i baklomma. Et gammelt mastercard kredittkort som ikke virker lenger, og vips, kunne far skrape skiene rene for gammel voks, og legge på klister, og familien kunne komme hjem igjen like lett som de tok av sted. Påsketuren var reddet takket være et gammelt kredittkort.

Legg igjen en kommentar