Sikker betaling med kredittkort i nettbutikkene

Kredittkort

Påsken er like om hjørnet, og det er på høy tid å tenke på dekkbytte. Hvis du kjører med piggdekk er du faktisk pålagt ved lov å bytte dekk senest første mandag etter 2. påskedag, med mindre kjøreforholdene tilsier noe annet. Hvis du kjører med piggfrie dekk er det også på tide å bytte, selv om dette ikke er påbudt. Det er kanskje lett å tenke at man bare kan fortsette å kjøre på vinterdekkene hvis sommerdekkene fra i fjor er for slitte, men dette er langt fra å anbefale. Gummisammensetningen i vinterdekk er nemlig tilpasset vintertemperaturer og -føre, og passer dårlig på det varmere været vi nå står ovenfor. Vinterdekk har dårligere kjøreegenskaper på sommerføre og kan medføre livsfarlige situasjoner. Derfor må du absolutt kjøpe nye dekk nå hvis fjorårets sommerdekk er for slitte. Det er nå blitt enklere og sikrere enn noensinne å kjøpe dekk på nettet. På tross av hva mange tror er det helt trygt å handle med kredittkort på nettet. Benytt seriøse dekkforhandlere, som for eksempel tirendo.no, som krypterer alle personopplysninger med den nyeste SSL-teknologien

Slik handler du trygt på nettet

Det første du bør gjøre for å sikre trygg handel på nettet er å kontrollere hvorvidt opplysningene dine sendes kryptert. Dette er spesielt viktig ved selve betalingen, men det er lurt å sørge for at også opplysninger som leveringsadresse etc. er skjermet fra uvedkommende. Det er heldigvis svært enkelt å kontrollere om nettsiden er kryptert eller ikke. En hengelås og bokstavene «https» helt til venstre i adressefeltet forteller deg at nettsiden er kryptert. Det kan også være lurt å se etter logoer som «Verified by Visa» eller «MasterCard SecureCode», som indikerer at nettbutikken benytter teknologi som hindrer innsyn i kortinformasjonen du oppgir. Alle seriøse nettbutikker har dessuten en egen personvernerklæring, eller «privacy policy» som beskriver hva slags kundeinformasjon som blir lagret. Sjekk at alt er i orden her før du velger å benytte den aktuelle nettbutikken.

Kredittkort er sikrere enn debetkort

Både debet- og kredittkort gir deg beskyttelse ved kjøp, men finansavtaleloven gir ekstra beskyttelse ved bruk av kredittkort. Denne loven sier at du kan rette de samme kravene til korttilbyder som det du normalt retter til butikken eller utsalgsstedet. Dette betyr i praksis at du kan ta reklamasjonssaker direkte med banken hvis butikken ikke ordner opp, og at du er beskyttet hvis forhandleren går konkurs. Dette gjelder kun ved bruk av kredittkort, og ikke debetkort, noe som er hovedgrunnen til at førstnevnte anbefales. Kredittkort gir dessuten gjerne ekstra sikkerhet i forhold til debetkort siden du betaler for det du kjøper i etterkant. Det er aldri lurt å betale på forhånd ettersom du ikke vet hvorvidt alt går som det skal. Ved å benytte kredittkort overfører du i praksis ikke pengene til selgeren før varen er levert.

 

Legg igjen en kommentar