Reiseforsikring inkludert i kortavtaler

Kredittkort

Mange velger å betale reisen med kredittkort for å få reiseforsikring med på kjøpet, men holder virkelig denne mål? Derfor tok vi en nærmere prat med John som er freelance skribent for flere av Norges reisemagasiner i papir og på nett har svart på spørsmål om reiseforsikring. Reiseforsikring er veldig viktig uansett hvor du skal reise. Det finnes mange eksempler på nordmenn som ikke har hatt reiseforsikring i orden og deretter satt både seg og familien i en vanskelig økonomisk situasjon. Vi kunne for ikke så lenge siden lese om denne uheldige gutten i VG som hadde en utgått reiseforsikring.

Er reiseforsikringen fra kredittkortet den sammme du får hvis du kjøper en vanlig reiseforsikring?

Tja, svarer John ganske kontant. Han forteller at når han er ute å reiser så bruker han en egen spesialsydd reiseforsirking fra lanogforsikring.com. Dette fordi han reiser til steder som vanligvis ikke blir dekket av den vanlige reiseforsikringen. Men for deg som bare skal reise på en vanlig ferie bør en vanlig reiseforsikring være nok.

John forteller at han har møtt på mange uheldige sjeler når han har vært på reise i land som Thailand og Afrika som enten ikke har hatt reiseforsikring eller som har hatt reiseforsikring igjennom kredittkortet. Det er her John forklarer hvorfor han mener at reiseforsikringen som følger med et kredittkort ikke er å anbefale til alle. Du må nemlig oppfylle en rekke krav som at 50% av reisen må være betalt med kredittkortet, i tillegg så dekker den ikke alle land. Eller så kan den være tidsbestemt.

livredderReiseforsikringen er din livredder som uhellet skulle være ute da er det bedre å ha betalt litt ekstra for en reiseforsikring som du vet at dekker dine behov.

Fremfor å oppleve at den ikke gjør det når uhellet er ute. Hvis du skal bruke reiseforsikringen som følger kredittkortet så anbefaler John at du ringer opp med selskapet å forsikrer deg om at du er innenfor de gitte rammene.

Hvis du skal på reiser innenfor Europa så kan sikkert reiseforsikringen igjennom kredittkort være nok. Men han avslutter med at en reiseforsikring for en familie er svært billig dersom du får det som en totalpakke i din bank.

Legg igjen en kommentar