Reddet liv med kredittkort

Kredittkort

Av alle rare ting man kan bruke et kredittkort til, finnes det selvfølgelig også eksempler på at de i krisesituasjoner har vært brukt til å redde liv. Ikke sånn og forstå at man har brukt det til å betale for behandling med det, neida, det har vært brukt som en direkte del av behandlingen av pasienter, med livreddende resultat.

Et eksempel er dykkeren som ved et uhell ble skutt av en dykkervenn med harpun under et dykk langt ute på havet. Vel ombord i båten igjen viste det seg at en stor blodåre var truffet, og det blødde ganske kraftig fra såret. Kameraten prøvde først med de bandasjene som lå i førstehjelpskrinet de hadde med seg, men det var ikke nok til å stanse blødningene. Blodet rant tvers i gjennom, og da såret var i mageregionen var det heller ikke så lett å legge press på det heller.

Da var det de kom på den geniale ideen å legge et kredittkort direkte på såret og simpelthen teipe det fast med gaffateip. Det hjalp. Ikke en dråpe blod kom ut og vennene kunne konsentrere seg om å komme hurtig inn til land og videre medisinsk behandling.

Ved et annet tilfelle var det en flypassasjer som under en flytur satte noe galt i halsen, og simpelthen ikke klarte å få det opp igjen. Til alt hell var det en lege ombord i flyet som umiddelbart fant frem kredittkortet sitt og hurtig fikk skrapet vekk nok overhud på strupen til at det kunne stikkes hull med en skarp gjenstand og settes i en tube slik at pasienten kunne få luft frem til flyet fikk nødlandet og pasienten kunne komme under behandling.

Legg igjen en kommentar