Om øvre grense på kredittkort

Kredittkort

Mange kredittkortutstedere ønsker å lokke til seg kunder ved å annonsere for svært høye kredittgrenser, men ofte er dette en sannhet med modifikasjoner. For selv om man har et kredittkort med inntil hundre tusen kroner i kreditt, er det neimen ikke sikkert du kan bruke så mye likevel. I hvertfall ikke på en gang. Mange handelsteder godtar nemlig ikke så høye betalinger med kredittkort, sannheten er ofte at det er betraktelig mindre beløper de aksepterer. I enkelte tilfeller så små, at det nesten ikke er noen vits i å benytte kredittkort overhodet.

Et godt eksempel på dette er hentet fra USA, hvor de aller fleste bilforhandlere i utgangspunktet aksepterer kredittkort, men har en øvre grense på kun 3.000 amerikanske dollar. Og som kjent, så får man ikke rare bilen for den summen.

Akkurat hvorfor det er slik er det ingen som kan gi noe fullgodt svar på, men nesten alle bilforhandlerne opererer med den samme grensen. I Norge er det mye av det samme, man kan bruke kredittkortet sitt i alle bilbutikker, men det er i de aller fleste tilfeller kun begrenset til kjøp av rekvisita eller tjenester, ikke hele bilen. Derimot er du hjertelig velkommen til å legge turen innom en minibank og heve det aktuelle beløpet og betale kontant. Det er det ingen som sier noe på. Hverken i USA eller Norge.

Forstå det den som kan, men det har kanskje noe med at kredittkortutstederne er livredde for å bli svindlet, og dermed sitte igjen med et erstatningsansvar. Da det er bedre å spre risikoen på flere små beløp enn et enkelt.

Legg igjen en kommentar