Om kredittkort

Kredittkort

De fleste får sitt første kredittkort når de er 18 år, vanligvis er det banken du har brukt tidligere kortet blir utstedt av. Det vil si at de vanligste kredittkortene er MasterCard ustedt av DnB Nor, Postbanken og Sparebank1-gruppen. Disse bankene har allerede historikk over din inntekt og gjeld, og kan derfor gi kredittkort til forholdsvis unge personer, som til og med ikke har jobb. Kredittrammen på disse kortene er 2500 kr – 5000 kr avhengig av din inntekt og søknad.

Andre kredittkorttilbydere som Remember, Gebyrfri, yaBank, 365 Direkte, Trumf, Santander, Diners Club, Eurocard, Cresco, Kash, Skandiabanken, Bank Norwegian og Statoil har gjerne helt andre krav til søkere. Som regel må du ha en fast inntekt i de siste 3 årene, være over 23 år og gjelden din må ikke være over tre ganger inntekten din. Har du boliglån sammen med ektefelle eller samboer deles denne på to. Husk at dette er tommelfingerregler og det behøver ikke å være likt for alle tilbyderne.

Grunnen til at banker du tidligere har hatt et kundeforhold til kan gi deg et kredittkort ved ung alder og ved lavere inntekt er at de sitter på mye mer historikk enn hva de andre tilbyderne får tilgang til. Det andre skillet mellom disse kredittkorttilbyderne er prisen. Når vi mener prisen på et kredittkort tar vi med årsgebyr, renter og fakturagebyr. Her finnes det store forskjeller på de ulike kredittkortene.

Vurdering av kredittkort
Det første du må se på når du skal vurdere hvilket kredittkort som er best for deg er bruksmønsteret ditt. Hva bruker du kredittkortet til? Hvor ofte bruker du kredittkort? Tar du ut kontanter med kredittkortet? Betaler du reiser med kredittkortet? Bruker du kortet i utlandet? Tar du ut penger i utlandet. Disse spørsmålene må du spørre deg selv når du skal vurdere et kredittkort. Mye å ta hensyn til? Ja, men du kan spare mye penger for 5 minutters arbeid!

Jeg bruker kredittkortet hyppig
Bruker du kredittkort mer enn 1 gang i uken er det ikke dyrt hvis det er varekjøp. Bruker du kredittkortet til uttak i minibank og hos posten vil det hos mange påløpe betydelige gebyrer. Noen selskapet opererer med 30 kr + 4% av uttaket, hvis du tar ut 1000 kr vil dette altså si at du betalder 70 kr for uttaket. Det vil også beregnes renter fra dagen du tar ut pengene.

Legg igjen en kommentar