OL i sommer? Pass på kredittkortene

Kredittkort

Har du tenkt deg til London under sommer-olympiaden, bør du holde ekstra godt fast i kredittkortene dine. Selv om London generelt er en trygg by å ferdes i, har den også allerede et godt ry internasjonalt som et yndet sted for lommetyver, og ingenting tyder på at det blir noe bedre under olympiaden. Det forventes hundretusenvis av besøkende til arrangementene, og blant disse vil det nok finnes en og annen som har tenkt seg å finansiere både reise og oppholdpå den litt mer lyssky måten.

Ved å følge noen få og enkle forholdsregler, kan man unngå mye ubeleilgheter. Aller først bør man gjøre alt man kan for å forebygge å bli eventuelt ranet eller bestjålet under oppholdet. Ikke gå rundt og eksponer deg selv som en med mange penger. Prøv å vær en del av mengden, kle deg gjerne som de lokale, noe som burde være en enkel sak når alle samles om et så stort arrangement som et sommer-ol tross alt er.

Skjul både kode og kort ved både handel i butikker og ved uttak i minibanker, og hold ekstra godt øye med mistenkelige personer i nærheten. I England generelt, regnes det ikke som frekt å be folk vende blikket vekk mens du taster koden, bare man gjør det på en høflig måte.

Selve oppbevaringen av kredittkortene bør gjøres så forsvarlig som mulig, og har man ikke behov for å bringe med seg absolutt alle hele tiden, kan det være en god ide å spørre om å få lov til å legge noen av dem i safen på hotellet dersom de har en slik til rådighet. Sørg også for å undersøke hvorvidt du kan ringe kortutsteders servicetelefon fra din egen mobiltelefon fra London, gjør gjerne et prøveoppkall straks du ankommer. Det er ingen hos utstederne som blir sure av den grunn, da det kun viser at du er godt forberedt.

Vær imidlertid også oppmerksom på at dersom du skulle være så uheldig å bli ranet, kan det hende telefonnettet ikke virker på grunn av overbelastning. Da bør du umiddelbart henvende deg til nærmeste politimann, så bistår de med varslingen.

Legg igjen en kommentar