Kredittkortutfordringene: Hva du kan gjøre når transaksjonen på en bettingside mislykkes

Kredittkort

Det er over 6,3 millioner utstedte kredittkort på landsbasis, det er med andre ord flere nordmenn som eier to eller flere kort. Mange anser dem som et sikkert metode for transaksjoner for netthandling og andre typer kjøp. Blant andre typer kredittkortbruk ligger også transaksjoner fra og til online spillselskaper. Men det er ikke alltid at slike transaksjoner går gjennom. Og, når dette skjer er det sannsynligvis på grunn av at banken har stoppet overføringen. Her skal vi kort utforske de nyansene i kredittkorttransaksjoner, spesielt i ovennevnte situasjon der kortet kanskje ikke fungerer. 

Bettingselskaper og kredittkortbetaling

Spesielt for nordmenn som liker online pengespill, blir kredittkort ofte den foretrukne betalingsmetoden. Men, det at kredittkortbetaling står som tilgjengelig som metode på en bettingside, betyr ikke at transaksjonen vil fungere. Årsaken til dette ligger i at de fleste norske banker ikke behandler transaksjoner fra norske kredittkort til utenlandske spilloperatører på grunn av stadig press fra staten. Vi er jo vant til å bruke kredittkortene for enhver type kjøp, men i realiteten er bruk av norske kredittkort hos online bettingselskaper ikke alltid sømløst. 

Når vi sier at de fleste banker ikke behandler slike transaksjoner, betyr det egentlig at ikke alle bankene er like oppmerksomme på dette. Mest på grunn av at spillselskapet ennå ikke har blitt oppdaget, stemplet og “blokkert”. Staten ønsker å holde monopol på pengespill i landet og gjør ting vanskelig for spillselskaper å operere i Norge. Lotteritilsynet ønsker ikke å gi lisens, og med dette lar de ikke bettingselskapene til å operere fritt slik som Norsk Tipping eller Rikstoto. Dette egentlig bryter med EU-reglene angående fri handel, som vi er en del av via EØS-avtalen. Med det samme kjører de propaganda om at det er ulovlig å spille hos utenlandske online spillselskaper og tvinger bankene til å følge disse reglene. Heldigvis finnes det alternative betalingsmetoder hvis kredittkortene ikke fungerer.

Andre populære alternativer
Hos de fleste spillselskaper vil du finne ulike betalingsmetoder. Noen tilbyr få, andre ganske mange alternativer. Men, som oftest vil du finne noe tilbud for bruk av e-lommebøker, forhåndsbetalte kort, og ikke minst kryptovaluta som kommer til å bli et ganske populært betalingsalternativ. Disse alternativene gir litt mer fleksibilitet i tilfellet hvis kredittkorttransaksjon ikke fungerer. Men det er verdt å nevne at også disse tilbudene ikke garanterer noe sømløst transaksjon, unntatt krypto. Hvis du har interesse i online pengespill og ønsker å vite hvilke betalingsmetoder ulike bettingselskaper tilbyr, så vil du hos Oddsbonuser.nu finne en stor oversikt over hva som er tilgjengelig. Plattformen deres tilbyr en omfattende liste over bettingsider og oppdatert informasjon om betalingsmetoder. Ikke minst, på nettsiden deres vil du også finne ut om enkelte metoder fortsatt fungerer eller om de er ute av markedet. Revolut, Skrill, Neteller, MiFinity, MuchBetter, Neosurf eller AstroPay er bare noen av metodene som fortsatt tilbys eller har blitt tilbudt som tredjeparts transaksjonsalternativer.

Markedet er i stadig bevegelse

I forhold til dynamikken som omfatter norsk online gambling og hvor ofte bettingselskaper tilpasser tilbudet, er det ganske lurt å holde seg orientert i bevegelsene på markedet. For eksempel, Kulturdepartementet jobber nå med et nytt lovforslag som er lagt frem som proposisjon til Stortinget, det handler om endringer i pengespilloven og DNS-blokkering av nettsider som tilbyr pengespill i Norge. I løpet av neste år vil det avgjøres om nye restriksjoner kommer i bruk eller ikke. Det er vanskelig å si eksakt dato når dette skal tas i bruk eller hvordan de vil da implementere blokkeringen, men dersom dette skjer, er det en risiko for at enkelte spillselskaper blir blokkert. I tillegg kan dette gå utover at transaksjon av penger blir enda vanskeligere. Med andre ord, enkelte tredjepartsselskaper kan også bli presset ut av markedet.

Derfor, før du bestemmer deg for å prøve en ny bookmaker, informer deg om tilgjengelige betalingsalternativer og få innsikt i de siste trendene.

.

https://www.youtube.com/watch?v=CQjh8-EcSoM