Kredittkortets fordeler

Kredittkort

Et kredittkort er et kort som man bruker for å betale noe, på samme måte som er vanlig bankkort eller et vanlig visakort. Forskjellen er at når man bruker et visakort bruker man penger som man allerede har på kontoen, mens ved å bruke et kredittkort låner man penger eller kreditt som det heter. Både ved å bruke et vanlig bankkort og ved å bruke et kredittkort har man mange ulike fordeler. Kredittkortet blir belastet umiddelbart, men pengene man bruker der, er penger som man låner av banken. Det vil si at hvis man ikke har penger tilgjengelig eller ikke har penger på sin egen bankkonto, kan man bruke et kredittkort. Det gjør at man er mer fleksibel om det for eksempel skjer noe med oppvaskmaskinen eller bilen mot slutten av måneden, før man får lønn. Hvis man har litt lite penger på bankkontoen, kan man bruke kredittkortet til å betale det med. Da låner man penger, som man kan betale igjen når man får lønn. Det er en type sikkerhet som kan være til hjelp for mange, i ulik situasjoner.

Fordeler med kredittkort

Det finnes også flere fordeler ved å bruke kredittkort. Hvis man skal ta ut penger fra et kredittkort og det forsvinner mer penger ut av kortet enn hva man får ut, er det banken sitt ansvar. Bruker man sitt eget kort, er det på eget ansvar at de pengene blir borte. Det samme gjelder hvis kredittkortet blir stjålet og tømt for penger. Da er det banken som står som ansvarlig. En annen svært vanlig fordel ved å bruke kredittkort er at det er reiseforsikring inkludert. For at den skal være inkludert, må man betale over halvparten av reisen med kredittkortet. Det er en fordel uansett, i tilfelle det skjer noe uforutsett eller blir noe trøbbel, så er det banken som står ansvarlig. En reise er noe som koster litt mer enn en vanlig tur på butikken, den kan lønne seg å betale med kredittkort av andre grunner også. Flere typer kredittkort får man gjerne cashback ved å bruke. Det vil si at en del av det som trekkes fra kortet når man bruker det, får man tilbakebetalt til kontoen.

Andre fordeler

Det finnes også andre typer fordeler som at man får bonuser. Det kan være bonuser ved kjøp av billetter, leiebil, hotellovernattinger eller samle opp poeng på ulike ting. Bank Norwegian eller SAS eurobonus er slike type kredittkort med ulike fordeler. SAS Eurobonus gir deg bonuspoeng når man handler flyreiser og andre ting ved å bruke kortet. Disse bonuspoengene kan man bruke til å handle med eller til å booke nye flyreiser med for eksempel. Med andre ord er det mange fordeler ved å bruke kredittkort.