Kredittkort uten årsgebyr

Kredittkort

Kredittkort gir deg rask tilgang til kreditt, fordeler og muligheten til å ha rentefrie perioder, i tillegg til at det ikke behøver å koste deg noe å ha tilgang til unike fordeler – og ikke minst en kredittreserve. Det er mange kredittkort på markedet som er helt uten årsgebyrer, så det er helt gratis å ha kreditten tilgjengelig.  Kredittkort uten årsgebyr går kollektivt under begrepet “gebyrfrie” kredittkort, noe som er dekkende for veldig mange kredittkort på markedet i dag. De aller fleste gebyrfrie kredittkort er faktisk helt uten gebyrer, i hvert fall i Norge, men hvis du reiser til utlandet kan det løpe enkelte gebyrer om du tar ut penger i minibank.

Hva du kan benytte et kredittkort til

Et kredittkort gir deg en rask og tilgjengelig kredittreserve, som du kan bruke både her hjemme og i utlandet. Du kan bruke kredittkortet til å handle for, enten matvarer, bensin, på nett og alle andre steder hvor kortbetaling aksepteres. Forskjellen på et kredittkort og et debetkort (som er bankkortet tilknyttet lønnskonto), er at du låner pengene i en periode.

Et kredittkort er tilgjengelig i alle tider av døgnet, noe de fleste setter stor pris på, fordi hvis du er i en situasjon uten umiddelbar likviditet kan et kredittkort være redningen. Kredittkort har mange bruksområder og det er i prinsippet ingen begrensinger på hva du kan bruke kredittkortet til, det er også mulig å bruke kortet til å shoppe med i utlandet, enkelte norske casino på nett, bussreiser og mye mer, som du kanskje ikke trodde du kunne bruke kortet til.

Forsikringer i kortet

Alle kredittkort gir deg i tillegg en kjøpsforsikring, noe som er festet i kredittkjøpsloven Dette vil si, at om du er misfornøyd met et kjøp, av en eller annen årsak, kan du klage på at du ikke har fått det du har betalt for. Først skal du ha prøvd å klage til selger, men hvis ikke dette fører fram, og du føler du har en god sak så kan du kontakte kortutsteder, og etter en behandling av saken, er det mulig du kan få annullert kjøpet.

Videre, er det mange kredittkort som kommer med en reiseforsikring. Om du har brukt kredittkortet til å betale for over halvparten av reisen din, så får du en fullgod reiseforsikring med på kjøpet.

Kredittkort er en tilgang til kreditt de fleste ikke hadde hatt muligheten til, uten å ta opp forbrukslån eller kredittkjøp direkte via butikken. Kredittkort er også en av de mest populære formene for usikret kreditt i Norge, og det er ikke uvanlig å ha flere enn ett kredittkort tilgjengelig. Når kortet ikke inkluderer et årsgebyr så vil det heller ikke koste deg noe, om du lar kortet ligge. Folk flest er flinke til å ta i bruk fordelene og i mange tilfeller er det anbefalt å bruke kredittkortet. Eksempelvis ved reiser, er det lurt å ta i bruk reiseforsikringen. Når du handler varer eller tjenester, er kjøpsforsikringen også grei å ha, i tilfelle du ikke får den varen du har betalt for.