Kredittkort til utenlandske nettbutikker

Det er på ett punkt jeg er ganske sikker på at nærmest alle voksne nordmenn som har kjøpt ting på internett er enig i. Og det er at når man kjøper fra utenlandske nettbutikker, så er det svært gunstig å ha et kredittkort tilgjengelig. Vanlig VISA-kort eller Mastercard fungerer ikke alltid hos alle nettbutikker, og mye av grunnen til dette er fordi det er forskjellige reguleringer finansmessig i de forskjellige landene.

Om du allerede har ett kredittkort, så vil det være lurt å skaffe seg et nytt et. Grunnen til dette er at det også er godt differensiert mellom de forskjellige norske bankene på hvilke som har et såpass godt utviklet system slik at det går an å få betalt i alle utenlandske nettbutikker.

De aller største og mest brukte (ebay og amazon for eksempel) vil jo akseptere de aller fleste kredittkort som utstedes av norske banker, men om du pleier å handle på nisjenettsteder, så vil du nok ha nytte av å bestille et nytt og veldig universelt kredittkort.

Min erfaring er i hvert fall at kredittkort fra de største bankene også er de som kan anvendes i de fleste butikker. Jeg kjøper en god del ting på internett i både større og mindre utenlandske nettbutikker og kan med mindre tre norske kredittkort alltid betale for meg enkelt og greit.

I norske nettbutikker har jeg den erfaringen med at det som regel holder med ett kredittkort. Har brukt det mest anvendte til de aller fleste transaksjoner når jeg kjøper for eksempel kontaktlinser, og det fungerer utmerket.

Her på siden vil du finne de kredittkortene som er mest anvendt i Norge, og dermed også er mest egnet for bruk på nettbutikker i utlandet. Men du må huske på å betale regningen i tide dersom du benytter deg av kredittkort – det kan være utrolig dyrt å måtte betale gebyrer og renter.

Legg igjen en kommentar