Kredittkort i 2015

Kredittkort

Verden blir stadig mindre med teknologi som kobler oss alle sammen. Tjenester som før var tungvint og tidkrevende å få i stand går nå på en brøkdel av tiden det tidligere tok. Et eksempel på det er banktjenester, hvor nettbanker og søknader som både blir behandler og undertegnet elektronisk, blir mer og mer vanlig. Med ting i stadig endring er kredittkortet intet unntak, og her kommer vi med noen tanker om hvilke endringer vi kommer til å se mer av i løpet av året og fremover.

Fokus på trygghet

Det har lenge vært en kjent sak at et kredittkort gir en bruker en større trygghet enn hva et normalt debetkort gir. Blir du utsatt for svindel, er det kun kreditten det går ut over, og ikke ens personlige konto. Alle bankkort med kreditt har en kjøpsforsikring som ligger inkludert i kortet, og gjør du et kjøp på nett, eller du blir trukket for noe du ikke burde, og du ikke vinner fram hos selger, kan du klage transaksjonen inn for banken eller kredittselskapet. Det har du ikke i like stor grad muligheten til med et vanlig debetkort.

En tidligere undersøkelse som ble gjort i juni i fjor viste at nesten 60 % av alle spurte ikke visste hvorfor et kredittkort var tryggere å bruke enn det vanlige debetkortet. Det tror vi kommer til å endre seg i løpet av 2015 og fremover. Elektronisk trygghet har det vært mye debatt om, og det kommer det til å fortsette å være når vi nærmer oss et nært kontantløst samfunn. Så sikre betalingsløsninger og hvilke muligheter som finnes vil det nok helt klart bli mer fokus på, og da blir et kredittkort ofte det naturlige valget å se nærmere på.

Raskere søknadsprosess

Det kan i dag være store forskjeller på hvor raskt en søknad om kredittkort blir behandlet. Hos noen aktører vil du nærmest få svar umiddelbart, og få kortet utstedt i løpet av noen få dager. Mens hos andre aktører er prosessen langt tregere. Vi forventer en dreining mot at alle seriøse aktører vil tilrettelegge for at søknader blir umiddelbart behandlet, og at alle eventuelle papirer som må signeres kan gjøres elektronisk. Ingen ønsker å vente lenger enn de trenger, og kunder vil foretrekke selskaper som har den enkleste behandlingsmåten. Så for å være et konkurransedyktig kredittselskap i 2015 vil du måtte sørge for raskt responstid.

BankID blir i dag tilbudt av enkelte selskaper for å signere papirer elektronisk, og om ikke lang tid vil vi bli overrasket over om det fortsatt finnes aktører som ikke tilbyr det.

Tilrettelagte unike kort

Ettersom teknologien utvikles og kostnadene med å både produsere og sette i stand kredittkort senkes, vil terskelen for nye kredittkort bli lavere. Derfor forventer vi at det kommer til å bli enda flere valgmuligheter i tiden som kommer, og kredittkort som er tilpasset individuelle bruksmønstre i en større grad enn det er nå.

Du kan følge med på utviklingen av kredittkort og banktjenester ved å besøke Norsk Kreditt AS.

Legg igjen en kommentar