Kredittkort eller lån – dette bør du velge

Kredittkort

Det å benytte seg av økonomiske verktøy som for eksempel lån eller kredittkort er noe som mange benytter seg av, og det er ikke så rart. For ikke bare er det et fint verktøy man kan bruke når man har behov for det, men det har også aldri vært så enkelt å få både kredittkort og lån som det er nå. Men hva er den beste løsningen og hvordan skal du velge mellom de to mulighetene? Dette skal vi se nærmere på i denne artikkelen, slik at du kan velge den løsningen som passer aller best for deg.  

Det er mange som kommer til å ha et lån på et eller annet tidspunkt i livet. De aller fleste av oss har studielån, det samme gjelder boliglån og i tillegg er både billån, forbrukslån og andre smålån blitt veldig vanlig. Lån er i bunn og grunn et verktøy som er veldig greit å bruke når dette er en god løsning, men det er ikke alltid det er slik, så det er alltid viktig at vi tar for oss vår egen situasjon når det kommer til å finne en løsning som fungerer som oss. Er du nysgjerrig på smålån? Søk smålån på Lånepenger.no og finn ut av hvilken løsning som er den beste for deg.

Derfor bør du vurdere både kredittkort og lån

Når det kommer til å finne frem til den beste løsningen for akkurat din økonomi er det viktig at du ser på alle de forskjellige mulighetene som finnes på markedet. Noe som fungerer for noen, trenger nemlig ikke å fungere for akkurat deg. Kredittkort er, på samme måte som lån, et veldig fint verktøy man kan bruke bevisst for å få mer oversikt over økonomien sin og for eksempel få bedre forsikring mot svindel når man er på ferie. Få oversikt over de beste kredittkortene og finn ut av om dette kan være noe for deg.

Det finnes mange forskjellige kredittkort på markedet og det er viktig at man behandler både dette og smålån på en måte der man bruker det som et verktøy i økonomien sin – for eksempel til å supplere smålån – og ikke som en løsning på økonomiske problemer for eksempel. Om du velger et smålån eller et kredittkort bør handle om hva som passer best for akkurat deg og under skal vi se på noen av de definerende faktorene som kan hjelpe deg med å velge.

Hva bør du velge?

Det er mange som lurer på om det er fordeler ved å bruke et kredittkort, og det er helt klart indikatorer på hva som vil være det beste valget for akkurat deg.

  • Hvor mye trenger du å låne? Kredittkort passer fint til mindre lån og små beløper. Lån passer bedre til litt større beløper.
  • Får du den beste renten når du velger kredittkort eller smålån?
  • Har du behov for ekstra fordeler, som for eksempel ekstra forsikring når du bruker penger på ferie?
  • Ønsker du konstant tilgjengelighet? Her kan kredittkort være smart for eksempel.
  • Er det vanskelig for deg å la være med å bruke lån når du kanskje kunne spart i stedet for? I så fall kan det å ha et kredittkort være litt dumt.