Hvor mye bør jeg har i kreditt?

Kredittkort

Når man skal ha kredittkort, så får man et vanskelig valg. Hvor mye kreditt skal jeg ha og hvor mye vil jeg få? Men det finnes noen enkle regler å forholde seg til når du skal velge din kredittgrense.

Det kan være greit å notere seg at bankene vil kjøre en sjekk av krediten og inntekten din før de innvilger en kreditt til deg. Så hvis du har søkt om en alt for høy kreditt så kan du ikke regne med å få den innvilget. Derfor kan det være lurt å gjøre denne sjekken før du søker om kredittkort. Du bør også huske at kredittkort ikke er «gratis penger» som mange tror. Alle pengene du bruker må betales tilbake i sin helhet og hvis du ikke betaler så vil du betale dyre renter.

Hva kommer du til å bruke kredittkortet på?

Skal du bruke kredittkortet som et vanlig bankkort så kan det lønne seg å ha en grense på ca 10000,- kr. Men dersom du tenker å bruke kredittkortet på ferier og reiser så kan det fort være at det er smart med en grense på minimum 30000,- kr.

Hvordan er din generelle økonomi?

Kreditten din bør gjenspeile din inntekt. Du bør ikke ha f.eks 2x hustandens inntekt i kreditt. Bruk fornuften. Hvis du som regel ikke har mye penger ekstra, så kan det være at kredittkort ikke er for deg. Et kredittkort kan lett skape en ubalanse i din økonomi og derfor være skadelig for din økonomi.

Hvordan er din økonomiske disiplin?

Din økonomiske disiplin er viktig, hvis du ikke har den så bør du ikke skaffe deg et kredittkort og ihvertfall ikke et kredittkort med en høy kreditt. Hvis du har forbrukslån eller kredittkortgjeld bør du avstå i fra å ta opp nye kreditter.

Vi avslutter med å si, bruk kredittkort fornuftig!

Legg igjen en kommentar