Hva skjer hvis jeg ikke betaler kredittkortregningen?

Kredittkort

Hvis du i dag har et kredttikort som du har fylt opp med masse gjeld så kan det være vanskelig å komme seg ut av situasjonen. Derfor utsetter veldig mange som har kredittkort-regninger det hele. Dette kan få fatale konsekvenser og derfor har vi valgt å skrive litt om dette.

Hvorfor du bør prioritere å betale ned kredittkortregningen?

Hvis du ikke betaler kredittkortregningen i tide så vil dette få konsekvenser. Det første som skjer er at du får en inkasso, deretter purring og så kan det bli til en betalingsanmerkning. Hvis kredittkortet skulle bli konvertert til en betalingsanmerkning så kan det bli veldig vanskelig for deg å leve normalt. Den kan stoppe søknader om lån, telefon og i enkelte tilfeller så kan det stoppe jobbsøknader.

Dette er i tillegg til at banken lagrer historikk på deg. Om du er sen på betalinger så kan dette føre til at bankene lagrer historikken din for og den kan bli brukt mot deg senere.

Hva burde du gjøre hvis du ikke har råd til å betale kredittkortregningen?

Hvis du sliter med å betale kredittkortregningen så bør du snarest foreta deg noe. Du bør sette deg selv i et lite «krisemodus» men ikke få panikk. Tenk heller igjennom strategisk, hvordan kan jeg komme meg ut av dette på best mulig vis?

Kanskje har du noe du kan selge for å få penger raskt. Det kan være en klokke, bunad eller annet du har av verdi. Vi skjønner at man ofte ønsker å unngå å selge ting man er i glad men samtidig så er dette en konsekvens av det å ha brukt penger man ikke egentlig har råd til.

Selg ting for å få penger kjapt

Når du har sett hva du kan selge så kan du vurdere å ta opp et forbrukslån for å samle opp din kredittkortgjeld i et lån. Det betyr ganske enkelt at du refinansierer kredittkortgjelden din i et nytt lån. På denne måten så slipper du å betale ned alt med en gang men kan spre det utover tid. Hvis man skal bake kredittkortgjelden inn i et forbrukslån så er det viktig at man sammenligner og finner det beste lånetilbudet. Du kan enkelt sammenligne og finne det beste forbrukslånet på SammenlignForbrukslån.no.

Når man har funnet den egentlige grunnen til at man har havnet i det økonomiske uføret så er det utrolig viktig at man ikke lar det skje igjen. Hvis du er usikker på om du bør ha kredittkort så anbefaler vi at du ringer banken å setter opp en blokkering på kredittkortet.