Har du mye kredittkortgjeld? Dette bør du gjøre

Kredittkort

Det er mange som har brukt kredittkortet flittig under sommeren, da det er en enkel måte å betale med både i utlandet og når man bestiller reiser. Mange har flere kredittkort til forskjellige bruksområder. 

Å ha flere kort med høye renter og ulike gebyrer kan bli kostbart over tid. En måte å senke kostnadene på er å samle all kredittkortgjelden i et nytt lån med hjelp av refinansiering. Du kan refinansiere kredittkortgjeld med et lån med sikkerhet eller et forbrukslån. Det viktigste er at renten er billigere og at du betaler mindre enn tidligere. 

Flere fordeler med å samle kredittgjeld

Ved å refinansiere kredittkort og smålån kan man spare betydelige beløp hver måned. Dette kan være spesielt gunstig hvis renten på lånene dine er høyere enn gjeldende rentenivåer eller hvis økonomiske forhold har endret seg siden du tok opp lånene.

Et av de dyreste lån du kan ha

Et kredittkort gir deg en innvilget kreditt som du kan bruke til kjøp. Du betaler tilbake dette lånet innenfor en gitt tidsramme. Kredittkort har ofte en rentefri periode på opptil 30-45 dager, etterfulgt av høye renter. Faktisk har kredittkort noen av de høyeste rentene på markedet. Har du flere rentebærende kredittkort kan du spare mye på å erstatte disse med et billigere lån.

Rentefrie perioder på kortet

Kredittkort har en rentefri periode der du ikke betaler renter på det beløpet du skylder. Etter denne perioden påløper imidlertid høye renter på den gjenværende gjelden. Derfor kan det være lurt å refinansiere før de høye rentene begynner å påløpe. Klarer du å betale tilbake kredittlånet før det blir rentebærende så er dette et gratis lån. 

Bedre oversikt 

Når du samler kredittkortgjeld får du bedre oversikt over gjelden, reduserte månedlige kostnader, og bare en månedsavgift i stedet for flere. Jo flere kort, desto mer sparer du på å samle disse. Pengene du sparer kan brukes til å betale ned gjelden fortere. 

Sammenlign alltid aktører

Uansett om du søker kort eller lån så er det viktig å vurdere din økonomiske situasjon nøye. Er du usikker så bør du søke råd fra økonomiske eksperter eller rådgivere om nødvendig. Du kan også finne mye interessant informasjon på nettet.  Uansett hva du velger så sammenlign alltid vilkårene for det nye lånet nøye. Du bør ta med faktorer som effektiv rente, nedbetalingstid og eventuelle andre begrensninger eller betingelser før du bestemmer deg.