Forfalske eller svindle med kredittkort – straff?

Kredittkort

Mange unge har ikke annen legitimasjon enn kanskje et ungdomskredittkort eller ordinært kredittkort, og iblant hender det fristelsen tar overhånd, og man ønsker kanskje å “justere” sannheten en smule, gjerne i form at å øke alderen noen år, så man for eksempel kan tilegne seg adgang til utesteder og andre offentlige arrangementer som setter betingelser til en minimumsalder av en eller annen sort.

Måten mange gjør dette på er ved å fysisk endre på selve kortet, ved eventuelt å korrigere eller manipulere årstall og bilde, noen også hele navnet. Med enkle grep er dette mulig, og under halvmørke omstendigheter som for eksempel i inngangspartiet på en pub eller et diskotek, kan dette være vanskelig å oppdage.

Skulle man derimot bli oppdaget kan to ting skje. Enten blir man avvist og betjeningen sender deg ut igjen, eller man blir anmeldt til politiet. Og hvis det skjer, er man faktisk ille ute. Selv om hensikten med forfalskningen i utgangspunktet ikke var ondsinnet, er det faktisk veldig strenge strafferammer for det man har gjort, i verste fall fengsel.

Sannsynlig slipper man med “bare” en bot, noe som gir ubehagelige konsekvenser der og da, men i tillegg risikerer man en oppføring i politiets strafferegister. Og har man først vunnet seg en god plass i det, får dette drastiske konsekvenser langt utover at det er ubehagelig for lommeboka. Plutselig slipper du ikke inn i land med visumplikt, eller du kommer ikke inn på den utdannelsen du hadde tenkt deg. Kanskje får du ikke drømmejobben heller, og ingen kredittkortselskaper vil ta i søknaden din med tang en gang.

En oppføring i politiets strafferegister kommer på eventuelle vandelsattester senere, og normalt kan det ta opptil fem år før den slettes igjen.

Legg igjen en kommentar