Fordeler / ulemper med kredittkort

Kredittkort

Det er mange fordeler ved å besitte et kredittkort. For eksempel har man alltid kontanter for hånden, og man betaler kun renter av det beløpet man til enhver tid har tatt ut. Hvilket er veldig praktisk ved akutte behov for litt ekstra penger og det er lenge til lønningsdag. Plutselig står man kanskje og trenger en ny vaskemaskin eller kjøleskap, og da er kredittkortet godt å ha.

Dessuten gir et kredittkort bedre oversikt over ens personlige økonomi, da det ofte blir tilsendt en månedlig oversikt over hva man faktisk har brukt. Noe som er praktisk ved budsjetteringer og som dokumentasjon ved eventuelle lånesøknader i bank og lignende. Betaler man også regningene til tiden, viser dette også betalingsvilje.

Ulempen derimot, kan være at hvis man ikke har selvdisiplin nok til å styre en slik kreditt, kan man fort ende opp i uføre. Utelatt betaling kan få store konsekvenser, med både inkasso og betalingsanmerkninger som resultat. Derfor bør man ikke nødvendigvis hoppe på alle gode tilbud man kommer over, og til en hver tid nøye vurdere hvor sikker man er på å kunne betale regningen den dagen den faller ned i postkassa.

Legg igjen en kommentar