Fordeler med kredittkort

Uncategorized

Kredittkort er en veldig grei liten sak å ha med seg i lomma til uforutsette utgifter, som en kredittreserve, eller for å få fordeler gjennom diverse bonusprogrammer, cash back og mange andre typer fordeler. Avhengig av kredittselskap, behøver det ikke å koste deg så alt for mye heller. Det er faktisk de tradisjonelle bankene som er dyrest i klassen, noe du sikkert ikke visste, så det kan lønne seg å se etter alternativer på markedet.

Hva gjør at kredittkort koster så mye penger for noen?

Kredittkort i seg selv er ikke så veldig dyrt egentlig, men når du overskrider de rentefrie periodene og ikke betaler ute den utestående kreditten over mange måneder (eller år), da kan det fort bli dyrt. Vi er veldig heldige i Norge når det kommer til gebyrer på kredittkort. Tar vi utgangspunkt i de aller billigste, er det ikke gebyrer på verken å eie kortet eller å bruke det i Norge. Reiser du til utlandet, er det de færreste som ikke tar ekstra gebyrer for å heve penger, selv om noen enkelte er helt gebyrfrie også der.

Hvordan finne et kredittkort som er billig?

Det mange flere burde gjøre, er rett og slett å shoppe litt rundt. Det er alt for mange som tar det for gitt, at de får de beste betingelsene fra etablerte aktører. I Norge er det mange konkurrenter på markedet, og mange av de gir bedre renter, mindre kostnader og flere fordeler enn du får i kredittkort fra etablerte banker, som DnB og Nordea.

Ta i bruk fordeler

Mange kredittkort kommer med fordeler, som kan gi deg rabatter og cash back på et sort utvalg av nettsteder, forhandlere, bensinstasjoner og til og med bensinstasjoner.

Disse fordelene koster ikke noe i prinsippet, men er fordeler bankene benytter for å holde på deg som kunde. Du er ikke forpliktet til å ta i bruk de fordelene som du har tilgang til gjennom kortet, men det er heller ingenting i veien for å ta de i bruk smartest mulig, Eksempelvis, er det mange kredittkort som er uten gebyrer og som gir deg rentefrie perioder. En rentefri periode vil si, at du ikke skal betale renter for den kreditten du benytter, i et angitt tidsrom, og så lenge du betaler tilbake innenfor denne perioden vil kjøpet være uten at du blir belastet for renter.

Er du flink med å betale inn, kan du få fordelene samtidig som bruken av kortet er uten de helt store kostnadene for deg.

Unngå problemer – tenk smart!

Og nettopp kostnader får oss over til neste punkt. Kredittkort er veldig greit å ha for mange, Det gir deg en kredittreserve til uforutsette utgifter, samtidig som du får tilgang til de nevnte fordelene. Bruker du kredittkortet smart slipper du for å gå i luksusfella. Så ikke bruk kredittkortet til langvarig kreditt, fordi dette kan fort bli dyrt. Da er det heller smartere å ta opp et forbrukslån eller utvide boliglånet ditt, om du har muligheten til det, for å få en kassekreditt i banken.