Er reiseforsikring inkludert i et kredittkort?

Kredittkort

Kredittkort kommer med mange forskjellige fordeler, basert på hvem du skaffer deg det fra. De forskjellige bankene og de andre selskapene som tilbyr lån og kreditt vil ha forskjellige rammer for sine avtaler. De fleste av de større, mer seriøse kredittkortene kommer med reiseforsikring.

Reiseforsikring er en slags grunnlinje for goder man får med kredittkort. Forskjellige kort har forskjellige goder, og samlet sett, vil man gjennom refinansiering, kunne ende opp med en sunnere økonomi, med kredittkort for spesifikke formål, som for eksempel kort med gode avtaler for bensin.

Reiseforsikring kommer godt med når man skal ut å reise og er som sagt nærmest forventet på alle kort, mens andre goder som rabatt på bensin, kommer på mer spesifikke kort. Har man flere kort for forskjellige spesifikke situasjoner og innkjøp, sparer man penger. Jo mer spesifisert, jo bedre, ofte.

Hvorfor bør du ha en kredittgrense?

Kredittgrensen er med på å sørge for at du ikke bruker mer enn du har råd til å betale tilbake. Ved å blokkere deg selv fra å bruke mer enn du vet du kommer til å betale, unngår du smeller som kan sette deg kraftig tilbake og føre til store problemer.

Mange sliter med kredittgjeld og har ikke hatt kredittgrense. Har du vært utsatt for dette, kan nye avtaler gjennom refinansiering være en god løsning på et ellers kinkig og uoversiktlig problem, som hvis du vil stoppe lønnstrekk eller andre konsekvenser av for mye gjeld. Ved å skape oversikt gjennom bedre avtaler og å sette kredittgrenser sørger du for at du ikke blir overivrig.

Det er enkelt å se på kreditt som «gratis penger», og det kan være vanskelig å komme seg ut av en slik situasjon. Gode rammeavtaler for nedbetaling som tillater deg å puste ut og se på hva du faktisk bruker vil gjøre det enklere å betale tilbake i en ellers kaotisk situasjon.

Uhellene skjer likevel, og mange blir for ivrige, og ender dermed opp i situasjoner hvor de ikke ser løsninger for tilbakebetaling. Et godt refinansiert lån, eller andre løsninger for nye avtaler for tilbakebetaling av utgifter, er tilgjengelig og bør da oppsøkes.

Er det verdt å ha årsgebyr på kredittkortet?

Noen kredittkort kommer med ekstremt gode fordeler. Å melde seg på med årsgebyr, sikrer man seg de gode frynsegodene eller rabattene eller gode rentene et slikt kort kan komme med. Det er ikke alltid man har råd til slike store engangsbetalinger, og det kan da lønne seg å dele dem opp.

En måte å dele dem opp på er å refinansiere eller reforhandle avbetaling ved hjelp av lån, som kan være med på å dele opp betalingene til mer levelige betalinger som man kan forholde seg til mye lettere. Her vil det fremdeles være gebyrer, men i en helt annen form.

Kredittkort, gebyrer, lån og refinansiering er alle begreper man bør kjenne til når man starter å skulle ha et forhold til egen økonomi. Det er mye god hjelp å få, og mange løsninger kan føre til større vinning til slutt. Finn ut hva som passer din situasjon og gi deg selv sunnere økonomi.