De beste betalingsmetodene i 2018

Kredittkort
Kilde: Pixabay

Vi bruker i dag mer penger enn vi noen gang har brukt på online shopping. Flere og flere tar juleshoppingen fra sofaen. Dette er en utvikling bankene og butikkene var forberedt på, men hvordan skal butikkene overleve dette massive skiftet?

Interaksjon er viktig

Jo, det de har til fordel er at man får prøve produktene før man kjøper dem, om det skulle være elektronikkartikler eller klær. Det som gjør dette spesielt er at kunden vet hva man tar med seg hjem, i forhold til når man f.eks. handler inn klær på nett. Denne følelsen av kontroll er det en del som fortsatt søker, og gjør at det fortsatt er mennesker i butikkene. Noe som har hjulpet denne følelsen av kontroll og simpelhet, er contactless- betalingsløsninger.

Nye metoder har blitt utviklet

Contactless eller slik man kaller det i Norge, ‘Å tæppe kortet’, har blitt nærmest en trend, som gjør det særdeles enkelt å foreta seg kjøp i butikk. Du bare legger kortet over kortautomaten, og i løpet av en brøkdel av et sekund, så har transaksjonen kommet i gang. Ingen PIN-kode er påkrevd, og enklere blir det faktisk ikke.

Apple Pay på vei opp

våre nettsider, så kan du lese mer om hvilke kredittkort som kan passe deg aller best. De fleste av disse kortene støtter allerede contactless, og ikke minst den neste tjenesten som vi skal skrive om. Dette er nemlig Apple Pay. Om du har en iPhone, som ikke er så altfor gammel, så har du kanskje hørt om dette betalingssystemet.

Enkel betaling

Med Apple Pay så legger du rett og slett iPhonen din eller Apple Watchen din oppe på betalingsterminalen, og du har gjennomført kjøpet. Dette foregår på den måten at du legger kortet ditt inn på Wallet-appen på telefonen din, og så er appen koblet opp mot kortet. Dette er en veldig bra måte å alltid vite at du har kortet ditt med deg.

Betaling på nett

Når du betaler på nett, så er det viktig å alltid ha ett øye åpent for sikkerhet. Det finnes mange sider som prøver å lure deg til å skrive inn kortinformasjonen, for så at de istedenfor å sende dette direkte til kortselskapet lagrer den og bruker den til ting de ikke skal . Du kan prøve å sikre deg fra slike tyverier på best mulig måte. Det kan være lurt å se opp i søkefeltet om du har en (https) tilkobling til nettsiden. Dette skal være markert med en grønn hengelås. Eksempler på nettsider som bruker denne teknologien er no.mariacasino.com og finn.no. Disse sidene benytter seg av betalte løsninger for tjenestene sine. Du du kan med sikkerhet føle deg trygg på disse sidene her.

Aldri mist kortet ditt igjen

Så de beste betalingsmetodene å benytte seg av i 2018, kommer litt an på om du skal kjøpe i butikk eller på nett. Apple Pay for eksempel, er også tilgjengelig for Mac og handel på internett, så dette er nok den metoden som er mest universell. Det at du kan droppe å ta med deg kredittkortet, eller bankkortet overalt er en stor fordel. Da trenger du ikke å ergre deg over at du har glemt kortet hjemme.

Legg igjen en kommentar