Chipen virker ikke i USA

Kredittkort

Har man tenkt seg til USA på ferie, kan det være smart å sjekke om magnetstripen bak på kredittkortet virker, for det er ikke alle steder i USA man kan benytte chip. På akkurat det punktet er amerikanerne noen teknologiske skritt bak europa, og det kan være skikkelig surt å først oppdage det, når man står på flyplassen i for eksempel New York og ikke kommer videre derfra, simpelthen fordi magnetstripen er for slitt til å leses.

I Norge er ikke dette noe problem, da de aller fleste som aksepterer en eller annen form for kort bruker den nye teknologien som er integrert i chippen, og de færreste reflekterer over hvorvidt magnetstripen virker eller ikke. Simpelthen fordi det ikke har noen betydning lenger.

Hvor man så kan sjekke om magnetstripen virker eller ikke er ikke så godt å si, da de fleste som sagt automatisk ber om chipavlesing, men den lokale banken kan være et tips. De burde ha lesere av den “gamle” typen som skal kunne, om ikke annet gi deg en saldoavlesing, men det aller tryggeste er å kontakte kredittkortutstederne og be om et nytt. Nye kort blir nemlig testet før de sendes, så vet man med sikkerhet det er i orden.

En annen ting er at dersom det kortet du allerede har er veldig slitt rent generelt, med uleselig tekst eller bilde, kan det hende stedet du har tenkt deg å bruke det i, ikke godtar det heller. I og med sikkerhetssystemet som bruk av chip innebærer ikke er utbredt, er man i USA også mye mer oppmerksom på misbruk og tegn på at kortene kan være manipulerte. Hvilket de kan se ut som når de er godt brukte og bærer preg av slitasje.

Legg igjen en kommentar