Kredittkort

Burde jeg bruke kredittkort eller forbrukslån?

Kredittkort

Når man trenger penger raskt så har man i hovedsak tre valg. Du kan låne penger privat, søke om kredittkort eller du kan ta opp et forbrukslån. Det store spørsmålet mange spør seg er når er et kredittkort smart, når er et forbrukslån smart og når er et privat lån den beste løsningen.

Kortsiktig behov for penger 

Hvis du har et veldig kortsiktig behov for penger som er under 30 dager så er et kredittkort et godt alternativ. På et kredittkort så har man gjerne 30-60 dagers betalingsutsettelse uten å betale renter. Det betyr at hvis du betaler tilbake pengene innen fristen så er det et gratis lån. Hvis du skal ta ut penger så kan det komme et gebyr så det vil dermed for de aller fleste lønne seg å dra kredittkortet for å bruke pengene du ønsker å låne.

Kredittkort er ikke et godt valgt hvis du trenger penger i en lenger periode enn den rentefrie perioden. Da etter denne fristen så blir renten fort over 20000,-. Det betyr i praksis at det blir mer kostbart enn noen av de værste lånene på markedet.

Forbrukslån for et lenger perspektiv 

Om du trenger penger raskt men vet at du trenger de over tid så kan et forbrukslån være tingen. Det som er viktig før du tar opp et forbrukslån er at du sikrer at økonomien din tåler et lån. Det betyr at du bør ha en stabil inntekt og økonomi som gjør at du vet at du kan betjene lånet ditt hver eneste måned. Hvis du ikke kan betjene lånet ditt så er det ikke noen god ide å bruke et forbrukslån for å finansiere ditt pengebehov.

Hvis du skal velge et forbrukslån så kan det være lurt å finne ut hvilket lån som er best for deg. Det er ingen lån som er like for alle så derfor bør du sammenligne lån og ikke minst søke flere steder. På denne måten så er du sikret å få det beste lånet på markedet.

Privat lån

Et privat lån er den beste løsningen når det kommer til kostnader. Når det kommer til privat lån så er dette litt komplisert. Penger gjør relasjoner veldig komplisert og det er mange eksempler på at lån har ødelagt familier/vennskap. Derfor bør man være veldig forsiktig med å både låne ut penger og ikke minst låne ut penger privat. Det er viktig at man lager en kontrakt, detaljert nedbetaingsplan og ikke minst forklarer personen man låner penger av situasjonen.

Så konklusjonen er ganske enkel at du selv må vurdere hva som er best. Det kan være lurt å sjekke andre muligheter fremfor kreditt om du har behov for penger. Det er utrolig hvor mye penger du kan tjene raskt ved å øke inntetekten din igjennom en ekstra jobb eller ved å ta ekstra vakter på jobben. Alle penger man låner skal betales tilbake!