Betalingskort for dårligere betalere

Kredittkort

I “gamle dager” var det ofte slik, at hvis man hadde misligholdt betalingene til sin leverandør av elektrisitet, fikk man montert en slags myntautomat, som gjorde at man måtte legge på penger for å ha strøm når man hadde behov for det. I dag er ikke denne ordningen mulig å få til, og den ville vel vært utrolig upraktisk i og med det nesten ikke brukes mynter lenger, og folk flest har installasjoner som krever en jevn tilgang på elektrisitet kontinuerlig. Eksempelvis frysebokser og varmtvannsberedere.

Ulempen er da gjerne at hvis man kommer i et uføre og får strømmen kuttet, kan det være vanskelig å få den åpnet igjen, eventuelt må man inn med kommunale garantier eller andre støtteordninger. Noe som er både tidkrevende og lite heldig på sikt. Da burde det vært mulig å installere en kortautomat som automatisk trakk fortløpende det beløpet man til enhver tid brukte strøm for, noe som ville løst to oppgaver på en gang. For det første ville strømleverandøren få de pengene de til enhver tid hadde krav på, og for det andre, ville man kanskje være mere kritisk til hva man faktisk brukte strøm på. En oppgave som er mye enklere dersom man umiddelbart merker konsekvensen av det, og ikke først får en regning tre måneder etterpå.

En annen løsning kunne være en frivillig ordning, hvor man både fikk kvartalsvis regning og automatisk fortløpende avregning. Så ville man få et mer balansert forhold til sitt eget forbruk, samtidig som man unngikk overraskende store regninger.

Løsningen finnes allerede på hoteller rundt omkring i verden, hvor man via kredittkortet sitt betaler for alt fra varer i minibaren, til tv og varmtvannsforbruk i dusjen.

Rent teknisk er det ingen begrensninger, og man kan se for seg løsninger på alt fra å betale drosjer fortløpende til barbesøk. Man bare stikker kortet i leseren, og drikker enten til man selv er full, eller kortet er tomt. Enkelt og greit.

Legg igjen en kommentar