Årsgebyr

Årsgebyr på kredittkort er et årlig gebyr kredittkorttilbydere krever for at du har kortet. Den siste tiden er det færre og færre som velger å ha et årsgebyr. Det finnes fortsatt de som tar årsgebyr på kortene sine, som Diners Club, men også andre større banker krever dette.

Har du årsgebyr på kortet ditt?
Mange større banker som DnB Nor, Postbanken og Nordea har årsgebyr på kredittkortene sine. De fleste selskaper som tar årsgebyr tar dette fordi kundemassen deres er ganske stabil. Hvis du har betalt årsgebyr i 10 år vil du ikke rynke på nesen når de trekker dette fra kontoen din, dette vil de ikke klare i all tid i og med at nesten alle konkurrentene deres ikke fører årsgebyr lenger, men det er opp til deg som forbruker å velge om du ønsker årsgebyr eller ikke. Når det finnes så mange andre kredittkorttilbydere uten årsgebyr er det ditt ansvar å bytte for å bli kvitt det. Hvis nok velger bort årsgebyret vil selvfølgelig de større selskapene også fjerne dette for å unngå å miste kunder.

Fordelsprogram
Banker som DnB Nor, Postbanken og Nordea har ofte fordelsprogram hvor du vil unngå årsgebyret hvis du samler alle tjenestene dine hos dem. Men, dette er til liten trøst når alle konkurrentene ikke har årsgebyr. Du vil ikke spare årsgebyret ved å samle alle tjenestene dine hos èn bank, når du ikke trenger å betale dette hos andre.

Legg igjen en kommentar